Δήλωση του κ. Χρήστου Ρούσσα υποψήφιου δήμαρχου Φυλής με αφορμή την επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΧΥΤΑ Φυλής.

 Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΧΥΤΑ Φυλής ο υπ. Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Ρούσσας έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ο κύριος Μητσοτάκης καθώς και όλοι οι πολιτικοί ηγέτες που επισκέπτονται την χωματερή της Φυλής δεν αρκεί να κάνουν διαπιστώσεις on camera για την υγειονομική βόμβα της Φυλής. Πρέπει να πουν πως και πότε θα απενεργοποιηθεί η βόμβα της Φυλής και πού και πότε θα γίνουν νέοι χώροι τελικής διάθεσης στην άλλη πλευρά της Αττικής. Η Φυλή και η δυτική Αττική έχουν σηκώσει τα βάρη της διαχείρισης των σκουπιδιών όλης της Αττικής για πάνω από μισό αιώνα και δεν αντέχουν άλλο.

 Ο ΧΥΤΑ Φυλής πρέπει να κλείσει μόλις γεμίσει και το τελευταίο κύτταρο στα τέλη του 2019. Ο Δήμαρχος Φυλής ο οποίος υποδέχτηκε τον κ. Μητσοτάκη αυτό όφειλε να πει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης : “Πως η Φυλή από τα τέλη του 2019 πρέπει να πάψει να δέχεται απορρίμματα και πως ο δήμος Φυλής είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τα σχέδια της αύξησης της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ και της νέας χωματερής στην Γ΄Φάση “.

 Ο δήμαρχος Φυλής χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να δώσει στην δημοσιότητα τις μελέτες της εταιρείας ASPROFOS που έγιναν από τον Οκτώβριο του 2015 και που σύμφωνα με πληροφορίες μιλούν για “εγκληματικές υπερβάσεις” των ορίων της ρύπανσης από την χωματερή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *