Φώτου Πανωραία

Φώτου Πανωραία

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες ,

Ονομάζομαι Φώτου Πανωραία και κατάγομαι από τα Γιάννενα. Έζησα και μεγάλωσα στα Άνω Λιόσια όπου και εργάζομαι από το 1998 ως παιδαγωγός, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας. Πάντα πίστευα πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας. Είναι βέβαια μια υπόθεση σοβαρή και δύσκολη, καθ’ ότι απαιτεί να αφιερώσει κανείς πολύ από τον προσωπικό του χρόνο αλλά και ώρες μακριά από την οικογένειά του. Έτσι λοιπόν, προσωπικά άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με θέματα που αφορούσαν τα κοινά, όταν μειώθηκαν οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου.
Η ενασχόλησή μου ξεκίνησε μέσα από πολιτιστικές ομάδες και συλλογικότητες με τελευταία και κύρια δράση μου το κίνημα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (συντονισμός συλλογικοτήτων για την απομάκρυνση της χωματερής) στο οποίο δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 3 χρόνια περίπου. Θεωρώ ότι μέσα από τα κινήματα και τη συλλογική δράση μπορούν να υπάρξουν κοινωνικές αλλαγές και διαμόρφωση νέων καταστάσεων, γι αυτό και θα συνεχίσω να βρίσκομαι και να δρω μέσα σε αυτά. Όμως για πρώτη φορά παίρνω την απόφαση, παράλληλα με αυτή τη δράση μου, να εμπλακώ στα αυτοδιοικητικά της περιοχής που κατοικώ. Θεωρώ υποχρέωση μου να συνεχίσω να αγωνίζομαι, από όποια θέση μπορώ, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής .Σήμερα κινδυνεύουμε σοβαρά να γίνει νέα επέκταση της χωματερής στη Γ΄Φαση, και την ίδια ώρα γίνεται τεράστια προσπάθεια να πέσει στάχτη στα μάτια των δημοτών με εκδηλώσεις, θεάματα και… παροχές κάθε είδους!!!
Η απόφασή μου αυτή ενισχύθηκε από την δημιουργία της παράταξης του συμπατριώτη και φίλου μου Χρήστου Ρούσσα. Μιας παράταξης διευρυμένης, με άτομα από όλο το φάσμα των δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά και με κοινό όραμα να αλλάξουμε την πόλη μας και να πολεμήσουμε ενάντια στη διαφθορά και την χωματεροποίηση της περιοχής μας. Άτομα τα οποία αντιστάθηκαν σε κάθε είδους «υποσχέσεις», πιέσεις και ανταλλάγματα, δεν εξαγοράστηκαν όπως πολλοί άλλοι, άτομα με ήθος, αξίες και αξιοπρέπεια, άτομα τα οποία θεωρώ ότι μπορείς να εμπιστευτείς και να συμπορευτείς μαζί τους!
Θα βρίσκομαι λοιπόν στο πλευρό του Χρήστου Ρούσσα και θα στηρίξω την προσπάθειά του αυτή και τον αγώνα του για μια βιώσιμη πόλη, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

Μετά τιμής,

Φώτου Πανωραία

 

Υποψηφιότητες

Τσάβαλος Αλέξανδρος

Τσάβαλος Αλέξανδρος

ΜΕΤΑΞΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΕΤΑΞΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Χατζηπέτρου Καλομοίρα

Χατζηπέτρου Καλομοίρα

Λώλης Αχιλλέας

Λώλης Αχιλλέας