"Ο Δήμος Φυλής Αντιμέτωπος με την Ανανέωση της Σύμβασης της Χωματερής: Προτάσεις από τον Επικεφαλής κ. Χρήστο Ρούσσα Παράταξη 'Αλλάζουμε'"

 

Στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα «Λογοδοσία της δημοτικής αρχής», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλάζουμε", κ. Χρήστος Ρούσσας, έκανε εισήγηση σχετικά με την ανανέωση της σύμβασης με τη χωματερή Φυλής. 

Ο κ. Ρούσσας κατέστησε σαφές ότι η λήξη της σύμβασης αυτόν τον Οκτώβριο αποτελεί τη μοναδική πραγματική ευκαιρία για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στη λειτουργία της χωματερής, προτείνοντας  στον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβουν συγκεκριμένες και άμεσες δράσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εισήγησης του κ. Ρούσσα:


Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 26 Ιουλίου του 2004, πριν από 20 χρόνια, το δημοτικό συμβούλιο του τότε δήμου Φυλής, με δήμαρχο τον κ. Μπουραΐμη, ψήφισε την παραχώρηση έκτασης 500 στρεμμάτων για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Φυλής. Τρεις μήνες αργότερα, τον μήνα Οκτωβρίο του 2004, ως νόμιμος εκπρόσωπος, υπέγραψε την 20ετή σύμβαση στα γραφεία του ΕΣΔΚΝΑ.

Πρακτικο του Δημοτικού Συμβουλίου του τοτε δήμου Φυλής


Κύριε Δήμαρχε, αυτόν τον Οκτώβριο λήγει η σύμβαση της χωματερής!... και είναι ίσως η μοναδική πραγματική ευκαιρία να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στο θέμα χωματερής. Άλλωστε, έχετε δηλώσει πολλές φορές εδώ μέσα, αλλά και σε άλλες δημόσιες δηλώσεις σας, ότι η χωματερή θα κλείσει και ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η λειτουργία της. Ωστόσο, με λόγια δεν γίνεται τίποτα! Χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες και δεσμεύσεις.

Ως παράταξη της αντιπολίτευσης, ζητάμε να δεσμευτείτε σήμερα δημόσια και προτείνουμε τις παρακάτω ενέργειες:

  1. Αύριο κιόλας να συγκαλέσετε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη σύμβαση της χωματερής, προκειμένου να ληφθεί απόφαση ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση.
  2. Αυτή η απόφαση να σταλεί στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Περιφέρεια και σε κάθε αρμόδιο φορέα, ενημερώνοντάς τους ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία νέα σύμβαση και καμία επέκταση της χωματερής.
  3. Να ενημερώσετε ότι, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, εάν δεν σεβαστούν την απόφαση: α) Θα κινηθούμε νομικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται. β) Θα κινηθούμε στο βαθμό που θα μας επιτραπεί κλείνοντας τη χωματερή και κινητοποιώντας τον κόσμο της Φυλής και των γύρω δήμων.

Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει ένα τόσο σοβαρό θέμα για τον δήμο μας, τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα με τις παραπάνω προτάσεις, ώστε να προλάβουμε τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες της κυβέρνησης για τον δήμο μας.

Θέλω να πιστεύω ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος, αλλά και εσείς, Δήμαρχε, δεν θα θέλατε να συνδεθεί το όνομά σας με την πιθανή συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής.

 


Η απάντηση του Δημάρχου ήταν γενική και αόριστη, αποφεύγοντας να αναφερθεί στη νέα σύμβαση. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η χωματερή θα κλείσει όταν γεμίσει, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή ενέργειες για το μέλλον.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να πιέζει για τη λήψη αποφασιστικών μέτρων και την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Φυλής

Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο μας για το κλείσιμο της χωματερής και την αποτροπή οποιασδήποτε νέας σύμβασης.

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια