Στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα 'Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής': Τα Ερωτήματα του Χρήστου Ρούσσα για την Κατάσταση των Σχολείων και του Διονύση Βλάχου για τον Καταυλισμό Πανοράματος

 Ο επικεφαλής της παράταξης "Αλλάζουμε", κ. Χρήστος Ρούσσας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα "Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής", έθεσε τα εξής ερωτήματα:

1. Έγινε έλεγχος στα 49 σχολεία του Δήμου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

2. Υπάρχει καταγραφή των ζημιών στα σχολεία; Για παράδειγμα, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο υπάρχουν σπασμένα τζάμια και κλεμμένα κλιματιστικά.

3. Πώς σκοπεύει η διοίκηση να αντιμετωπίσει αυτές τις βλάβες;

4. Υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό για τη συντήρηση και τις καθημερινές επισκευές;

5. Ποιο είναι το σχέδιο για την άμεση αποκατάσταση βλαβών, όπως σπασμένες βρύσες ή τζάμια;

6. Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου; Θα ανοίξει τελικά ο παιδικός σταθμός της Φυλής; Θα λειτουργήσει με προσωπικό διμηνιαίων συμβάσεων;


Απάντηση Δημάρχου

Ο Δήμαρχος, κ. Χρήστος Παππούς, απάντησε δημόσια ότι όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής έχουν συντηρηθεί επαρκώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ότι κανένα σχολείο δεν παρουσιάζει προβλήματα. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σχολικά κτίρια, και η διοίκηση διασφαλίζει ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές χωρίς εκκρεμή ζητήματα.

Ωστόσο, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας καταδεικνύουν μια διαφορετική εικόνα. 

Παράλληλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης "Αλλάζουμε", Διονύσης Βλάχος, έθεσε το εξής ερώτημα προς τον Δήμαρχο:

"Τι θα γίνει με τον καταυλισμό στο αμαξοστάσιο στα Άνω Λιόσια, που αποτελεί υγειονομική βόμβα; Γιατί δεν πάμε να τον καθαρίσουμε, όπως έχουμε υποχρέωση ως Δήμος;"

Η απάντηση του Δημάρχου Χρήστου Παππού:

"Την ευθύνη την έχει η Αστυνομία."

Εμείς, ως δημοτική παράταξη "Αλλάζουμε", είμαστε εδώ για να επισημάνουμε τις αδυναμίες και να συμβάλλουμε με προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας, με στόχο το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.


Φωτογραφίες από την πρόσφατη πυρκαγιά στον καταυλισμό και την υπάρχουσα κατάσταση

Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Ο καταυλισμός στο αμαξοστάσιο στα Άνω Λιόσια συνεχίζει να αποτελεί μια υγειονομική βόμβα. Δείτε τις εικόνες της καταστροφής και της εγκατάλειψης που δείχνουν ξεκάθαρα την ανάγκη για άμεσες ενέργειες από τον Δήμο.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια